Tattoofotograaf
Home Gallerij Fotoshoot Tarieven Biografie Contact Links Log in

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is niet alleen voor de fotograaf belangrijk maar ook voor het model. Heb je weinig ervaring met fotoshoot's dan geeft deze site je wat handige tips.

2 dagen voor de shoot

Scheer/onthaar alle delen die eventueel te zien zouden zijn, d.w.z. oksels, benen en bikinilijn. Niet waxen of harsen 2 dagen voor je shoot. Ga desnoods naar een schoonheidsspecialiste om je wenkbrauwen bij te werken/epileren en andere overtollige gezichtsbeharing te laten verwijderen. Sieraden die je niet draagt tijdens de fotoshoot kun je beter afdoen, dit laat lelijke strepen achter. Zorg er ook voor dat je voldoende water drinkt. Anders kun je er misschien uitgedroogd uitzien op de foto. 

Controleer van tevoren of je ondergoed niet aftekent door de kleding heen. Probeer verschillende kleuren ondergoed en kijk wat het beste werkt onder welke kleding. Gebruik hierbij voldoende licht zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een zwarte BH onder een wit topje is zelden een goed idee.

2 uur voor de shoot

Het is wenselijk dat je schone schoenen draagt tijdens de shoot, draag bij voorkeur andere schoenen onderweg naar de shoot. Vieze schoenen en een achtergronddoek vol met schoenafdrukken levert niet een positeve bijdrage aan de foto. Als je naar de fotoshoot komt draag dan geen strakke kleding (zoals sokken, beha, strakke broek, of strakke slip/string maar ook ringen etc.). Strak zittende kleding laten strepen achter en het duurt minimaal een half uur voordat deze weggetrokken zijn.

Gaan we buiten fotograferen wees dan terug houdend met parfum. Parfum trekt insecten aan, dit levert misschien grappige taferelen op maar dat is dit geval niet wat we willen.

Smeer je huid 2 uur van te voren in met body lotion. Je huid ziet er dan gezond en verzorgd uit.

Wat mee te nemen

Neem zoveel mogelijk kleding mee welke je geschikt lijkt voor de shoot maar vergeet niet accessoires mee te nemen denk bijvoorbeeld aan: brillen, hoeden, boa’s, bloemen en sieraden.

Neem elastiek, klemmen, haarband etc. zodat dat jij je haar op verschillende manieren kunt dragen.

Zorg dat uw kleding netjes gestreken en goed van kleur is. Bij felkleurige shirts lijkt uw gezicht minder vermoeid.

Bespeel je een muziekinstrument of heb je een uitgesproken hobby? Misschien is het leuk deze te gebruiken bij de fotoshoot. Meenemen dus!

Neem ook muziek mee waarbij jij je lekker voelt.

 

TERUG naar fotoshoot

VERDER naar Poseren

Home | Gallerij | Fotoshoot | Tarieven | Biografie | Contact | Links | Log in
Deze site is ontworpen door Arnold Leus ©